Adrian Cozma cere Consiliului Județean să publice toate cheltuielile pe site-ul instituției

Adrian Cozma

Consilierul județean Adrian Cozma solicită conducerii Consiliului Județean (CJ) Satu Mare să publice pe site-ul instituției toate achizițiile publice făcute de la preluarea actualului mandat. „Pentru transparență mai mare, ar fi de preferat să se publice toate cheltuielile efectuate din data de 10 iunie 2012”, a declarat Cozma, în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 21 ianuarie.

În acest sens, consilierul județean a depus în cursul acestei zile un proiect de hotărâre privind stabilirea unor reguli interne referitoare la achizițiile publice directe.

„Semnalul din 16 noiembrie a fost cât se poate de clar, cred că trebuie să fie avut în vedere şi de către guvernanţii noştri locali. Am depus un proiect de hotărâre privind stabilirea unui regulament intern referitor la achiziţiile publice directe. Dorim o altfel de abordare, o altfel de politică și cred că ar trebui să începem cu publicarea pe site-ul CJ a cheltuielilor“.

În proiectul de hotărâre semnat de Adrian Cozma se arată că achizițiile directe cuprinse între 100 și 500 de euro să fie afișate pe site, deoarece „cu siguranță că ar fi multe firme interesate”.

Totodată, proiectul prevede ca achizițiile cu sume cuprinse între 500 și 30.000 de euro să fie anunțate cu zece zile înainte, cele cuprinse între 30.000 și 50.000 de euro cu 15 zile iar cele între 50.000 și 100.000 de euro cu 20 de zile înainte de depunerea ofertelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.