Sătmăreanul Mani Gyenes, regele clasei „Maraton” la Dakar 2015, revine în România

Mani Gyenes1

Mani Gyenes2

Mani Gyenes3

Mani Gyenes4

Riderul sătmărean Emanuel Gyenes a obținut cea de a doua victorie a sa în Raliul Dakar după ce s-a impus la clasa „Maraton” și în ediția 2015. La revenirea după o absență de doi ani, Mani a izbutit și locul 21 în clasamentul general al raliului.

Mani va ajunge în România azi, 20 ianuarie, la ora 23.00 pe Aeroportul Otopeni, cu o cursă Air France din direcția Paris.

Victoria din 2015 este a doua pe care Emanuel Gyenes o înregistrează în Dakar după ce în 2011 s-a mai impus la aceeași categorie doar că pe atunci a concurat cu o altă motocicletă – KTM 690 Rally Replica. În Dakar 2015 riderul sătmărean a parcurs cei peste 9.000 de km cu o motocicletă KTM 450 Rally Replica, produsă în 2011.

Pe lângă victoria de la „Maraton” după această evoluție în Dakar, Mani și-a mai adăugat în palmares un loc 9 la categoria „Amatori” (în această categorie intră toți riderii care nu reprezintă în mod oficial un constructor de motociclete) și 21 la general.

Emanuel Gyenes a debutat în Dakar în 2007, la aproape 23 de ani și s-a clasat pe locul 46 la general și 9 la debutanți. Ediția din 2015 a reprezentat a cincea sa participare în raliu și a patra din America de Sud.

„Am ajuns la finișul Dakar-ului din 2015. Sunt foarte fericit că am ajuns aici și că am câștigat la clasa „Maraton”. La general am terminat pe 21. Este un loc bun, însă nu sunt chiar foarte mulțumit, puteam să vin ceva mai în față dacă nu aveam probleme tehnice, dar este important că am ajuns la finiș. Le mulțumesc lui Romeo Duicu și Liviu Butuza pentru asitența tehnică din aceste două săptămâni, fără ei și fără ajutorul celor care au contribuit la strângerea bugetului nu aș fi fost astăzi aici”, adeclarat Gyenes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.