Avionul solar Impulse 2 va face turul lumii fără carburant

Avion

Un avion acoperit cu panouri solare și utilat cu patru motoare electrice, botezat Impulse 2 (SI2), va face turul lumii, cu mai multe escale, dar fără a utiliza combustibil.

Cei doi autori ai inițiativei, elvețienii Bertrand Piccard și Andre Borschberg, vor parcurge în cinci luni aproximativ 35.000 km, în 25 de zile de zbor, cu o viteză între 50 și 100 km/h. Avionul va zbura câte cinci zile și cinci nopți fără întrerupere pentru a traversa Oceanele Pacific și Atlantic.

Inițiatorii proiectului au efectuat în 2012 primul zbor intercontinental fără carburant, din Elveția în Maroc, la bordul Solar Impulse 1, iar după un an au traversat Statele Unite, dovedind astfel fezabilitatea proiectului lor.

Actualul prototip este prevăzută cu o tehnologie îmbunătățită, cu un consum de energie mai mic decât predecesorul său. Este echipat cu patru motoare electrice de 17,5 CP fiecare, alimentate de 17.248 celule solare, instalate pe aripi. Solar Impulse 2 mai are o baterie de litiu de 633 kg ce permite stocarea energiei acumulate ziua, pentru continuarea zborului noaptea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.