Biblioteca Universităţii Tehnice din Iaşi, printre cele mai frumoase biblioteci din lume

biblioteca

Biblioteca Universității Tehnice din Iași (UTI) ocupă locul doi în clasamentul celor mai frumoase biblioteci din lume. Top-ul a fost realizat în urma unui sondaj inițiat de site-ul boredpanda.com.

Biblioteca Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) este pe locul II în preferinţele utilizatorilor site-ului boredpanda.com. Printre competitori se află biblioteci renumite în întreaga lume precum: Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin, Biblioteca Regală Portugheză de la Rio de Janeiro, Biblioteca Mănăstirii Admont, Biblioteca Naţională din Praga, Biblioteca Naţională a Franţei sau Biblioteca Congresului Statelor Unite de la Washington.

Biblioteca din Iaşi a fost înfiinţată la începutul anului 1948, în noul corp al Palatului Universităţii, actualul sediu al Universităţii „Al. Ioan Cuza” din Iaşi.

În prezent, Biblioteca UTI deţine un fond total de documente de 962.528 volume – 522.187 cărţi, 129.332 reviste, 5.042 fond special (CD-uri, DVD-uri, microformate) şi 305.967 documente tehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.