Elevi şi profesori din şapte ţări, în vizită la Satu Mare

apm

Grupul celor 47 de cadre didactice şi elevi, veniţi din şapte ţări, parteneri în cadrul proiectului „Comenius”, au ajuns vineri, 16 ianuarie şi la Complexul de Educaţie Ecologică „Casa Verde” din Satu Mare.

Primirea a fost deosebit de călduroasă, fiecare reprezentant al grupului a primit din partea gazdelor câte o floare realizată din materiale reciclabile, de mânuţele dibace ale preşcolarilor de la Grădiniţa nr. 6.

Cu ocazia vizitei, directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a prezentat istoricul clădirii şi a punctat câteva aspecte legate de problemele de mediu cu care se confruntă comunitatea sătmăreană. Apoi, tinerii au urmărit cu deosebit interes prezentarea proiectului de realizare a taberei ecologice de la Tarna Mare. În acest context, fiecare participant a primit câte o broşură şi invitaţia de a-şi petrece vacanţa de vară în aşezământul de la Tarna Mare.

Despre calitatea aerului în judeţul Satu Mare, un material deosebit de interesant a fost prezentat de Izabella Stier, şefa Serviciului Monitorizare şi Laborator din cadrul APM Satu Mare.

La finalul vizitei, cadrele didactice şi câţiva tineri şi-au manifestat dorinţa de a-şi consemna impresiile în cartea de onoare a complexului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.