Vezi programul evenimentelor dedicate „Zilei Culturii Maghiare” de la Carei

Carei

Cu ocazia „Zilei Culturii Maghiare”, Szolomájer Tímea, referent în cadrul Centrului Cultural Carei, propune un program complex, care va începe cu un scurt moment liric, în data de 22 ianuarie, la amfiteatrul din faţa magazinului Oţelul.

Astfel, în data de 22 ianuarie 2015, de la ora 16.00, la amfiteatrul din faţa magazinului Oţelul, tinerii din trupa de teatru amator vor recita fragmente din creaţiile lui Ady Endre, József Attila, Kosztolányi Dezső, Pilinszky János.

În data de 31 ianuarie 2015 primul spectacol va începe de la ora 16.00, la Centrul Cultural Carei, unde spectatorii vor urmări o acţiune teatrală (35 de minute), pregătită de trupa de teatru amator, secţia maghiară a Centrului Cultural Carei, care conţine fragmente din opera lirică a lui Ady Endre, József Attila, Kosztolányi Dezső, Pilinszky János, precum şi creaţii proprii.

Tot în data de 31 ianuarie, începând cu ora 17.00, va începe spectacolul Slam Poetry – reprezentând un performing show în care poeţi tineri şi nonconformişti recită una sau două poezii, din creaţia proprie, în faţa unei audienţe, fiind acceptate şi forme de acompaniament precum elemente acustice, muzică live – care va avea loc, într-un autobuz. Autobuzul va circula în oraş, timp de cel mult două ore, cu opriri regulate din 20 în 20 de minute, vis a vis de Monumentul Ostaşului Român, oferind posibiltatea de a schimba audienţa, şi va porni din nou după câteva minute de pauză.

Ultimul spectacol din seria manifestărilor dedicate „Zilei Culturii Maghiare”, va fi prezentat de Fándly Csaba, actorul Teatrului Csíky Gergely din Kaposvár, Ungaria, care este originar din Carei. Spectacolul este o adaptare a nuvelei Lazarica, de Iordan Radicovici. Evenimentul va avea loc în Sala Cavelerilor, a Castelului Károlyi, sâmbătă, 31 ianuarie, începând cu ora 19.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.