Tractor furat din Italia, depistat de către poliţiştii de frontieră

Tractor1

Tractor2

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au depistat un tractor, în valoare de 30.000 de euro, care figurează ca fiind furat din Italia din anul 2011.

Joi, 15 ianuarie, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră au depistat pe raza localităţii Bercu, la domiciliul cetăţeanului român C. Sandor-Csaba de 44 de ani, un tractor marca Deutz-Fahr, despre care existau date că ar fi furat din străinătate.

Conform prevederilor legale în vigoare, s-a procedat la efectuarea unui control asupra utilajului şi s-a constatat lipsa plăcuţei de identificare, precum şi modificări vizibile a seriei de şasiu în scopul ascunderii seriei reale.

Totodată, în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că tractorul, în valoare de 30.000 euro, figura ca fiind furat din Italia din anul 2011.

Sătmăreanul a declarat că a cumpărat tractorul din județul Bihor de la un cetăţean italian contra sumei de 28.000 de euro şi că nu ştia că utilajul face obiectul unei infracţiuni de furt.

Drept urmare, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire la furt şi fals material în înscrisuri oficiale, iar utilajul în cauză a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea verificărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.