Dakar 2015: Mani Gyenes rămâne în fruntea clasei „Maraton”

Mani

Joi, 15 ianuarie, s-a concurat în cea de a XI-a etapă a Raliul Dakar, provocarea supremă din sporturile cu motor, iar motocicliștii au luat startul în a doua parte a maratonului (fără asistență tehnică). Etapa Cachi – Termas de Rio Hondo a avut o probă specială de 357 km, iar Mani Gyenes a stabilit al 16-lea timp pe probă.

Când s-a plecat miercuri, 14 ianuarie, din Chile, motocicliștii au pornit într-o etapă în care nu aveau să beneficieze de asistență tehnică, iar după popasul din bivuacul de la Cachi maratonul a continuat joi, 15 ianuarie, când s-a ajuns la Termas de Rio Hondo. După ce au dormit toți într-o sală de sport și au încercat să își usuce echipamentul udat de furtuna care i-a prins pe mulți în porțiunea de legătură dintre proba specială și bivuac, riderii au pornit în speciala a XI-a. Proba a fost una cu porțiuni rapide, s-a trecut printr-un canion și a predominat solul dur cu foarte multă piatră.

„După furtuna din noaptea precedentă am avut noroc că nu a fost multă apă pe probă. În prima parte a fost rapidă, însă după zona de neutralizare au urmat multe porțiuni tehnice. Acolo am mărit ritmul pentru că am văzut că Thomas Berglund era aproape și eu trebuia să mă distanțez în clasamentul general. Mai avem încă două etape până la finișul de la Buenos Aires”, a declarat Mani Gyenes.

Deși mai sunt doar două etape până la finișul ediției din 2015, la Dakar nu este timp de respiro, așa că mai sunt încă 1417 km de parcurs, iar din aceștia 472 sunt incluși în probele speciale.

Etapa de azi, 16 ianuarie, este una care însumează 1042 de km și va duce riderii de la Termas de Rio Hondo la Rosario. Mai precis 298 km de probă specială și 726 km de legătură.

Clasament PS 11 – 357 km:

1. Ivan Jakes – 3h 27min 08sec
…………………………………………………..
16. Emanuel Gyenes – 3h 38min 32sec
……………………………………………..
Clasament general clasa „Maraton” după 11 din 13 PS:

1. Emanuel Gyenes – 48h 05min 33sec
2. Thomas Berglund – +9min 58sec
3. Jurgen Van Den Goorbergh – +3h 56min 03sec.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.