Conducerea IJJ Satu Mare și-a prezentat bilanțul pe 2014

Jandarmi

Șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, colonelul Vasile Bocea și purtătorul de cuvânt al instituției, căpitanul Camelia Lucuț au susținut azi, 16 ianuarie, o conferință de presă în cadrul căreia au prezentat bilanțul pe 2014 a unității pe care o reprezintă. Potrivit evidențelor instituției, în 2014 jandarmii sătmăreni au executat peste 4.455 de misiuni.

Anul trecut, IJJ Satu Mare a asigurat paza şi protecţia unui număr de 18 obiective. În vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a şedinţelor de judecată, în perioada analizată, s-a asigurat şi menţinerea ordinii interioare necesare desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţilor la instanţele judecătoreşti în 13 săli de judecată. Totodată, jandarmii sătmăreni au asigurat paza şi protecţia transporturilor speciale, de bunuri şi valori precum şi a transportului corespondenţei clasificate.

Cu ocazia infracţiunilor constatate în anul 2014, au fost identificaţi 81 de făptuitori. Dintre infracţiunile constatate independent de jandarmi în cursul anului trecut, amintim: furturi de diferite bunuri, oferirea spre vânzare de mărfuri contrafăcute, oferirea spre vânzare de mărfuri de produse piratate, tăiere ilegală de arbori, portul fără drept de obiecte periculoase, folosirea de instalații clandestine în scopul sustragerii de curent electric și furturi de energie electrică.

Totodată, în 2014, jandarmii sătmăreni au desfăşurat o serie de activităţi şi campanii preventiv-informative, recreative, acţiuni de voluntariat, acţiuni de prezentare a specificului Jandarmeriei, dar şi activităţi de reprezentare şi protocol.

O misiune deosebit de importantă a revenit Jandarmeriei în anul 2014 cu prilejul sărbătoririi diferilor zile festive (Ziua Naţională a României, Ziua Imnului, Ziua Drapelului, Ziua Victoriei Revoluţiei, Ziua Eroilor, Ziua Armatei), când pe lângă asigurarea măsurilor de ordine publică, jandarmii au susţinut organizarea şi desfăşurarea festivităţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.