Maratonul poeziei românești

Maraton2

Azi, 15 ianuarie, între orele 09.00 și 14.00, la Castelul Karolyi, a avut loc „Maratonul poeziei românești”. Cea de-a II-a ediție a acestui inedit eveniment, organizat de Direcția de Cultură și avându-l ca și gazdă pe Adrian Ștefănuți, s-a bucurat de prezența a peste 300 de elevi de la șase instituții de învățământ din municipiul Carei.

La eveniment au participat elevi de la Școlile Gimnaziale nr. 1, nr. 3, „Vasile Lucaciu” și Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”, Liceul Teoretic Carei.
În cadrul evenimentului, cei prezenți au recitat poezii, creații ale autorilor români precum: Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Adrian Păunescu, George Coșbuc, Nichita Stănescu, Marin Sorescu sau Mircea Cărtărescu.

Maratonul de poezie a reprezentat o bună oportunitate pentru elevi de a se familiariza cu lirica românească, cu recitarea în fața unui public. De asemenea, aceștia au avut ocazia să se cunoască mai bine și prin intermediul unei activități extrașcolare, mai puțin solicitante decât riigorile unui concurs.

La maratonul de poezie au participat pe lângă elevi și persoane pasionate de creația lirică, care au avut posibilitatea să citească sau să recite din cărțile puse la dispoziție de organizatori, cu sprijinul Bibliotecii Municipale Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.