Aproape 3000 de garaje vor fi demolate în 2015

garaje1

garaje2

garaje3UPDATE

Garaje ce urmează a fi demolate:

– Cartier Micro 15 un număr total de 471 de garaje;
– Cartier Micro 17 un număr total de 982 de garaje;
– Cartier Soarelui un număr total de 259 de garaje;
– Cartier Carpaţi I un număr total de 177 de garaje;
– Cartier Carpaţi II un număr total de 385 de garaje;

 

Primele somații ce vizează demolarea garajelor construite ilegal pe raza municipiului Satu Mare vor fi transmise din primele zile a lunii februarie. O nouă somație va fi trimisă în data de 15 februarie, și asta pentru ca pe 1 martie terenurile să fie eliberate de construcțiile ilegale.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 14 ianuarie de către primarul Dorel Coica și city-managerul Dan Băbuț.

Primarul spune că în Micro 17, spre exemplu, sunt 700 de garaje. „Oamenii au construit inclusiv pe aleile de acces. Circulația este strangulată”, spune edilul.

În luarea de cuvânt, Băbuț a subliniat că primele somații vor fi lipite pe garaje în 1 și 2 februarie. „A doua rundă de somații va fi emisă pe data de 15 februarie, pentru ca de la 1 martie toate spațiile să fie libere. Garajele care nu vor fi demolate până pe 1 martie vor fi ridicate de Primărie, iar costurile vor fi suportate de proprietari”, spune Băbuț.

Potrivit conducerii Primăriei Satu Mare, garajele vizate au fost construite pe baza unor autorizații provizorii, care la această dată nu mai sunt valabile.

„Pe locul acestor garaje vor fi amenajate parcări, locuri de joacă, alei, etc.”, spune Dorel Coica. Pe raza municipiului Satu Mare, Primăria a identificat aproximativ 3.000 de garaje construite ilegal.

Un Comentariu la "Aproape 3000 de garaje vor fi demolate în 2015"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.