„Shen Men” – „Poarta Raiului” aflat la nivelul urechii tale

punct

punct1

În timp ce primele utilizări ale acupuncturii la nivelul meridianelor urechii datează din China antică, aplicațiile auriculoterapiei moderne se bazează pe studiile medicului de origine franceză, Paul Nogier.

În medicina tradițională chineză (MTC), pavilionul urechii este comparat cu un făt inversat, capul fiind reprezentat de lobul inferior al urechii, cu picioarele în partea de sus a urechii externe și cu restul corpului aflat între partea de sus și cea de jos.

Potrivit specialiștilor în presopunctură, corpul nostru are anumite puncte anti-stres și tot ceea ce ar trebui să facem este să masăm aceste puncte secrete ale organismului nostru. Vechii chinezi au menționat acest punct sub numele de „Shen Men” sau „Poarta Raiului”. „Shen Men” este un punct anti-stres, care crește fluxul de energie și îmbunătățește starea generală de sănătate a organismului. De asemenea, masarea acestui punct de presopunctură reduce inflamația și poate ameliora durerea în aproape fiecare parte a corpului. „Shen Men” este localizat în centrul treimii superioare a lobului urechii.
Folosiți un bețișor de urechi și masați ușor acest punct. Respirați profund. Apoi, ascultați corpul cu atenție. Când inspirați, priviți spre stânga iar când expirați, priviți spre deapta. În scurt timp, veți constata relaxarea corpului.

Masați acest punct folosind degetele. Masați-l ori de câte ori sunteți stresat. Puteți repeta această tehnică în fiecare seară înainte de culcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.