Mani Gyenes locul 24 la general, cu patru etape înainte de finish

mani

Iquique – Calama, speciala de 450 de km, a fost ultima probă de pe teritoriul chilian, Raliul Dakar revenind azi, 14 ianuarie în Argentina. După parcurgerea ultimelor dune din deșertul Atacama, Mani ocupă locul 24 în clasamentul general și este pe doi la Clasa „Maraton”.

Etapa cu numărul nouă din această ediție a Dakar-ului nu a fost una de loc ușoară pentru riderul sătmărean, Mani pierzând foarte mult timp din pricina unei greșeli de navigație.

„A fost o specială foarte lungă de 450 de km. Am avut dune și multă piatră, dar a fost dificil și la capitolul navigație. La un moment dat nu găseam un WP (punct de trecere ce trebuie marcat obligatoriu de GPS – în acel loc se ajunge după indicațiile din roadbook, iar când ești în raza lui GPS-ul îți înregistrează trecerea) și eram șase motociclete care ne chinuiam să marcăm acel punct. Dar acum totul e bine, sunt la finiș am mai terminat o etapă și motocicleta este în regulă. Miercuri revenim în Argentina și va fi iarăși o zi foarte lungă cu traversarea Anzilor pe la 4.970 m altitudine”, spune Gyenes.

Clasament PS 9 – 450 km:

1. Helder Rodrigues – 5h 06min 14sec
…………………………………………………..
24. Emanuel Gyenes – 6h 39min 40sec
……………………………………………..
Clasament general după 9 din 13 PS:
1. Marc Coma– 34h 05min 00sec
…………………………………………………..
24. Emanuel Gyenes – +5h 48min 05sec
…………………………………………

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.