Investiții majore în sistemul de sănătate din județul Satu Mare

spital

În ultimii doi ani, Consiliul Județean (CJ) Satu Mare a investit sume importante în sistemul de sănătate din județul nostru.

Pe lista investițiilor realizate este inclusă și reabilitarea Secției de Dermato-Venerologice, lucrări pentru care s-au alocat 434.000 lei. În cadrul acestui proiect au fost renovate opt saloane, cu o capacitate de 25 de paturi, a fost realizată o sală de tratament, sală de consultații, sală pentru mici intervenții, două cabinete medicale, un cabinet pentru asistente, o sală de mese, două grupuri sanitare pentru pacienți, dotate cu duș și grup sanitar personal.

O altă investiție a vizat reabilitarea Secției de Medicină Internă, lucrări pentru care s-a alocat suma de 337.346 lei.

Totodată, s-a reabilitat Ambulatoriul II (Policlinica Veche), de pe strada Gheorghe Lazăr (6.428.794 lei). Suma de 3.815.246 lei provine de la bugetul de stat (Ministerul Sănătății), iar diferența de 2.613.548 lei a fost asigurată de CJ Satu Mare.

De asemenea, Consiliul Judeţean a reuşit şi reabilitarea secțiilor de Neonatologie și Obstetrică. Valoarea totală a lucrărilor este de 700.000 lei, finanțare fiind asigurată integral de CJ Satu Mare.
S-a reuşit modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.815.458,28 lei.

La Spitalul Orășenesc din Negrești-Oaș s-au investit 472.275 lei în utilaje pentru spălătorie, aparat Roentgen mobil, mașină de spălat profesională, calandru, uscător, şi o autoutilitară. Totodată, la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare s-au investit 508.082 lei pentru reparații capitale la Dispensarul TBC Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.