Dorel Coica susține că Țânțaș ar trebui să doneze Hotelul „Dacia” municipalității

Dorel Coica

În cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 14 ianuarie, primarul Dorel Coica a subliniat că varianta optimă pentru reabilitarea Hotelului „Dacia” ar fi ca omul de afaceri Vasile Țânțaș să doneze imobilul Primăriei Satu Mare. „Dacă ne-ar dona hotelul, am putea accesa fonduri europene pentru reabilitarea acestuia”, spune edilul.

Totodată, primarul a declarat că Țânțaș s-a oferit să vândă clădirea hotelului Primăriei Satu Mare. „A cerut o sumă cuprinsă între 7 și 9 milioane de euro dacă îmi aduc bine aminte, dar municipiul nu are de unde să scoată atâția bani. În schimb, dacă intră în patrimoniul municipiului pot să accesez bani pentru un proiect european. Consiliul Judeţean nu poate, eu pot, şi împreună am putea s-o facem. Nu ar fi rău dacă cei care deţin clădirea ar face un lucru reparator, să spună vă dau clădirea, vă fac o donaţie şi voi faceţi-o mai departe. După mine asta ar fi cea mai bună soluţie”, a declarat primarul.

Potrivit edilului o comisie a Ministerului Culturii efectuează o expertiză pentru a vedea „pierderea suferită de municipiu prin distrugerea clădirii emblemă a orașului. A fost formulată o plângere împotriva actualului proprietar al clădirii, iar expertiza este făcută în urma acestei plângeri”.

Un Comentariu la "Dorel Coica susține că Țânțaș ar trebui să doneze Hotelul „Dacia” municipalității"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.