Șef de birou de la finanțele sătmărene, reținut de procurorii DNA

Finante

Procurorii DNA Oradea au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a șefului Biroului Colectare și Executare Silită Persoane Juridice din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare, Soos Istvan, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată și spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2013, respectiv luna martie 2014, Soos Istvan, în calitate sa de șef Birou Colectare și Executare Silită Persoane Juridice în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare, în urma unei înțelegeri prealabile cu șeful său, Ioan Mircea Ardelean, a pretins de la un agent economic, în numele acestuia din urmă, mai multe obiecte de mobilier (canapele fixe și extensibile, pat dormitor, saltele, perne etc.), în vederea mobilării a patru locuințe ce aparțineau celor doi inculpați sau unor rude ale acestora.

Bunurile, în valoare totală de aproximativ 12.500 lei, au fost livrate de firma respectivă la adresele indicate de Soos Istvan, fără a fi achitate de beneficiari. În schimbul acestui folos, Soos Istvan i-a dat de înțeles reprezentantului societății comerciale respective, că șeful său, va proteja activitatea firmei, cu ocazia derulării unor controale fiscale desfășurate de către inspectorii fiscali din cadrul AJFP Satu Mare, în perioada noiembrie-decembrie 2013.

Pentru a disimula primirea bunurilor respective, cu titlu de mită, Soos Istvan i-a dispus agentului economic să întocmească o factură către firma unei rude, care nu a fost înregistrată în contabilitatea societății respective și nici nu a fost achitată până în prezent.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană Satu Mare.

Soos Istvan va fi prezentat azi, 13 ianuarie 2015, la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.