Ridichea neagră, un izvor de sănătate

Leacuri

Ridichea neagră este renumită pentru proprietățile sale și ca remediu în numeroase boli, în mod special împotriva răcelilor și gripei.

Ridichea neagră este o legumă ce aparține familiei Crucifere. Este mai mare decât ridichea roșie, are o coajă groasă, neagră, miezul alb, precum și un gust ușor iute. Consumul acestei legume de toamnă este recomandat în sezonul rece, pentru stimularea imunității.

Conține vitaminele A, B, C, precum și magneziu, fier, calciu, iod, sodiu, fosfor, fier, potasiu, sulf, cupru, seleniu, zinc, mangan, fibre alimentare, glucide, uleiuri esențiale, enzime, microelemente, flavonoide, uleiuri volatile sulfurate, proteine, grăsimi.

Ridichea neagră are rol creșterea cantității și a fluidității biliare, drenarea ficatului, întărirea sistemului imunitar, prevenirea răcelii, reglarea digestiei, reglarea tranzitului intestinal și prevenirea constipației (datorită conținutului bogat de fibre).

Are proprietăți diuretice, fiind utilă, de asemenea, și în afecțiuni cutanate, alergii, eczeme, datorită proprietăților sale dezinfectante. Datorită conținutului său bogat în vitamina C și iod, ridichea neagră vindecă rahitismul și scorbutul.

Ridichea poate fi consumată crudă (curățată de coajă și dată pe răzătoare, ca atare sau în componența unor salate), sub formă de suc, sirop (în amestec cu miere de albine, formă sub care constituie un remediu eficient împotriva răcelilor, tusei, răgușelii), drept condiment, la prepararea unor sosuri, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.