Peste 10.000 de petarde confiscate de polițiștii sătmăreni

artificii

Peste 20 de infracţiuni au fost constatate de poliţiştii sătmăreni în cadrul acţiunii naţionale „Foc de Artificii 2014/2015”. Au fost confiscate peste 10.815 de petarde şi 584 bucăți de baterii de artificii și artificii.

În cadrul acţiunii naţionale „Foc de artificii 2014/2015” poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au efectuat peste 54 de controale şi au organizat 30 de acţiuni pentru a atrage atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise.

În urma acestor acţiuni au fost constatate 21 de infracţiuni, de asemenea, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 10.815 petarde din categoriile I şi II şi 584 bucăți de baterii artificii și artificii din clasele II şi III.

Acţiunea a fost declanşată, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, pentru prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2014/2015.

În acest sens s-au desfăşurat controale la societăţile comerciale autorizate pentru operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice structurilor de ordine publică în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.