Incendiu la o casă din Sătmărel

Incendiu

Acoperișul unei case din Sătmărel a luat foc duminică (11 ianuarie) seara, în jurul orei 20.00. La faţa locului s-au deplasat pompierii din Satu Mare, care au intervenit cu trei autospeciale.

Echipajul de intervenție a ajuns la fața locului la ora 20.00 şi a constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, respectiv, casa de locuit.

În urma incendiului au ars: funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum şi tavanul din material lemnos, pe o suprafaţă de aproximativ 7 metri pătrați. De asemenea, s-au degradat: un perete, în proporţie de aproximativ 30% şi tencuiala dintr-o cameră. Incendiul a fost cauzat de coşul de fum necurăţat de funingine.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor: verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn; verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.