Un informatician din Satu Mare gătește pentru săraci

Daniel Somesanu

După ce stă toată săptămâna în faţa calculatorului, Daniel Someşanu, un informatician stabilit în Cluj-Napoca, dar cu origini în judeţul Satu Mare, îşi petrece weekendul gătind mâncare pentru oamenii săraci. Alături de alţi voluntari, Daniel Someşanu pregăteşte, în fiecare sâmbătă, pentru peste 120 de nevoiaşi din Cluj-Napoca şi comuna Floreşti (judeţul Cluj).

Sătmăreanul nostru are 44 de ani şi este inginer de reţea. În urmă cu doi ani, Someşanu a inițiat campania “Masa săracilor” şi, cu sprijinul unui ONG, Asociaţia “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” din Satu Mare, ajută în fiecare săptămână sute de oameni. Cea mai mare parte a alimentelor provin din donaţii, iar unele sunt cumpărate din sponsorizări. De-a lungul timpului, mai mulți voluntari s-au alăturat campaniei iniţiate de sătmăreanul nostru.

Someşanu spune că ar dori să promoveze acest proiect la nivel naţional “până acum avem Satu Mare, Cluj-Napoca, Floreşti şi Turda. În prezent, de sprijinul ONG-ului beneficiază 75 de persoane de la Cluj-Napoca, 47 din comuna Floreşti, 120 la Satu Mare şi 15 la Turda. Suntem în discuţii cu iniţiatori din: Iaşi, Oradea şi Deva, ca să începem şi acolo. Servim felul doi, pâine şi desert iar costul este de maxim 3 lei pe porţie. Desertul e o eugenie, biscuiţi, un fruct, iar câteodată clătite, depinde ce primim din donaţii”, a declarat pentru Sătmăreanul, Daniel Someşanu.

În ceea ce priveşte felul doi, interlocutorul ne spune că “felul doi este mămăliguţă cu pulpe de pui, orez cu pulpe sau tocăniţă de cartofi cu pulpe. În post dăm ciuperci în loc de pulpe. Cel mai important este să nu oprim campania şi să avem continuitate. Am două situri: www.amd-cj.ro şi www.masasaracilor.ro. Al doilea l-am creat ca să extindem campania şi în alte localităţi şi pentru a găsi un sponsor naţional care să iniţieze campania în toată România. Costurile pentru a începe în altă localitate sunt de numai 150 lei/ localitate pentru o lună (cu primele cinci persoane, la două porţii pe săptămână sunt 40 de porţii pe lună)”, spune Daniel Someşanu.

Un Comentariu la "Un informatician din Satu Mare gătește pentru săraci"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.