Vezi care sunt semnele unui atac de cord

Inima

Atacurile de cord sunt unele dintre cele mai comune cauze de deces la nivel mondial și cu toate că foarte mulți oameni reușesc să supraviețuiască în urma lor, acestea pot avea efecte pe termen lung asupra organismului.

Depistarea precoce a unui atac de cord poate salva viața victimei. Principalii factori care pot crește susceptibilitatea la apariția infactului miocardic sunt: vârsta înaintată; fumatul; hipertensiunea arterială; obezitatea; stilul de viață sedentar; afecțiunile sistemului renal; consumul frecvent de alcool; diabetul zaharat și utilizarea de droguri.

În cazul unui atac de cord persoana afectată poate simți una sau mai multe dintre următoarele simptome:

Durere la nivelul pieptului

În funcție de gravitatea atacului și de toleranța la durere, un atac de cord poate fi confundat cu o inofensivă indigestie sau cu arsuri la nivelul stomacului. Disconfortul produs de insuficiența cardiacă poate fi simțit ca o presiune în zona pieptului, sau sub forma unei senzații de plinătate la nivelul pieptului, care poate veni în valuri.

Dificultăți de respirație

Dificultatea în a respira poate veni acompaniat de durere toracică, dar nu întotdeauna.

Amorțeală sau disconfort

Simptomele nu se fac simțite doar la nivelul pieptului. Pacienții au descris o amorțeală sau un gâdilat la nivelul ambelor membre superioare și dureri de spate, de gât și chiar de maxilar.

Amețeli și transpirații reci

Cele mai multe victime ale atacurilor de cord se simt amețite și pot leșina ca urmare a cantităților reduse de oxigen prezente la nivelul creierului. Uneori, primul semn poate părea a fi cel mai puțin important, deoarece pacienții pot simți apariția unei transpirații reci, fără alte simptome.

Semne mai puțin frecvente, dar la fel de importante

Greața și vărsăturile pot semnala un atac de cord. Sentimentul brusc de epuizare, fără nici un motiv, poate fi, de asemnea, un simptom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.