Sentința dată în dosarul criminalului din Odoreu va fi analizată de Curtea de Apel Oradea

Criminal

Magistrații Curții de Apel Oradea vor analiza săptămâna viitoare marți, 13 ianuarie, contestația formulată de Gheorghe Nichita, bărbatul din Odoreu care în primăvara anului trecut (2014) și-a ucis mama. Nichita a fost condamnat de Tribunalul Satu Mare la 12 de închisoare și interzicerea drepturilor cetățenești pe o perioadă de 5 ani.

Nefiind de acord cu această pedeapsă, în data de 16 noiembrie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au atacat cu apel soluția dată de magistrații sătmăreni. Soluția a fost atacată și de inculpat, în data de 27 noiembrie 2014.

Nichita și-a omorât mama în seara zilei de 9 mai 2014, după ce s-au certat din cauza averii pe care femeia în vârstă de 81 de ani vroia să o împartă între cei doi copii ai săi. În ziua crimei, Gheorghe Nichita s-a îmbătat, și în urma certurilor și-a ucis mama.

Din prima clipă indiciile i-au condus pe anchetatori spre fiul femeii decedate ca fiind posibilul criminal. A doua zi după săvârșirea crimei, Gheorghe Nichita a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul aceleiaşi zile magistraţii Tribunalului Satu Mare au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ulterior, acesta a fost condamnat de Tribunalul Satu Mare la 12 ani de închisoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.