Biocentrismul, teoria care arată inexistența morții …

Biocentrism

Robert Lanza

Cunoscutul medic, profesor și cercetător american, Robert Lanza, susține într-un articol publicat de cotidianul „The Huffington Post”, că moartea nu reprezintă evenimentul final din viața omului. Acesta, în colaborare cu Bob Berman, și-a sintetizat teoria și într-o carte intitulată „Biocentrismul”, lucrare ce a fost editată în 2013 și în limba română.

Cercetătorul american spune că un aspect binecunoscut al fizicii cuantice demonstrează că unele evenimente nu pot fi prezise de o manieră absolută. Mai mult, există o multitudine de posibilități, fiecare având o probabilitate diferită. O explicație tradițională ar putea fi dată prin teoria pluralității lumilor, care spune că fiecare dintre aceste posibilități corespunde unui univers diferit.
Teoria lui Lanza, biocentrismul, reia aceste idei aducând argumente noi. „Existăm într-un număr infinit de universuri, iar tot ce s-ar putea întâmpla ar avea loc în oricare dintre ele, dar nu în toate, simultan. De aceea, moartea nu există ca atare în sens real, în toate planurile. Chiar dacă trupul se distruge, întrebarea „Cine sunt eu?” este, de fapt, o sursă de energie cu puterea de 20 de Wați, existent în creierul omenesc”, explică Lanza. El susține că această energie nu dispare niciodată, nici chiar după moartea fizică.

Albert Einstein susținea aceleași idei. „Acum, vechiul meu prieten Besso a plecat din această lume stranie – mai devreme ca mine, ce-i drept. Dar asta nu înseamnă nimic. Cei ca noi știu că diferența dintre trecut, prezent și viitor nu este decât o iluzie ceva mai persistentă. Pentru că nemurirea nu înseamnă neaparat o existență la nesfârșit în timp, ci este o viață într-un plan paralel”, spunea Einstein.

Robert Lanza este medic și cercetător American. În prezent ocupă funcția de director științific la Advanced Cell Tehnologies din Santa Monica (California). Lanza este și profesor la Institutul de Medicină Regenerativă din cadrul Wake Forest University School of Medicine.

Cercetătorul american a făcut parte din prima echipă care a reușit, prin clonare, să genereze celule sușe embrionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.