Hornul unei case din Satu Mare a luat foc

incendiu

Marți, 6 ianuarie, la ora 17.40, pompierii sătmăreni au intervenit cu două autospeciale pe strada Panait Istrati, nr. 10, unde a izbucnit un incendiu la coşul de fum al unei case. Incendiul a fost lichidat la ora 18.05. Pagubele produse de incendiu sunt estimate la aproximativ 500 de lei.

Pompierii ajunși la fața locului au constatat că ardea coşul de fum cu pericol de propagare la întregul acoperiş, magazia de lemne şi întreaga casă. În urma incendiului s-au degradat coşul de fum şi centrala termică.

Pagubele produse de incendiu sunt în valoare de aproximativ 500 de lei, iar datorită intervenţiei pompierilor s-a reuşit salvarea magaziei de lemne şi a casei de locuit în valoare de 300.000 lei.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii le recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă, lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor: verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn; verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului, de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.