Cu motocicleta la o altitudine de la care se sare cu parașuta

Mani1

Mani2

San Juan – Chilecito (220 km), a treia probă specială din Dakar 2015 i-a dus pe concurenții de la clasa „Moto”, în Munții Anzi, la o altitudine de peste 3.000 de metri. Mani Gyenes a concurat astfel la o altitudine care este comună salturilor cu parașuta. În realitate, sătmăreanul a atins în timpul probei speciale de pe 6 ianuarie o altitudine mai mare decât cea de la care a făcut un salt în tandem în 2012. Astfel de înălțimi de peste 3.000 de metri vor mai fi atinse în timpul probelor speciale și în a doua săptămână din raliu, atunci când se va ajunge în Bolivia.

Mani Gyenes #49 Autonet Motorcycle Team: „A fost o specială bună per ansamblu însă nu am putut recupera foarte mult pentru că am fost nevoit să stau în spatele quadurilor. (Ordinea de start pe proba specială se face după timpi și sunt intercalate motociclete și quaduri). Pe ordinea de start au fost şase quaduri în faţa mea şi doar 80 de km din întreaga probă am putut să merg în ritmul meu, în rest am stat după ele pentru că nu s-a putut depăşi. După ce am păţit în 2009, când din cauza prafului ridicat de quad nu am văzut exact traseul şi am căzut iar ulterior am fost nevoit să mă retrag, acum sunt mult mai prudent. La peste 3.000 de metri nu am stat foarte mult, practic am urcat până undeva la 3.200 m şi apoi am coborât. Eu am fost ok doar că se simţea că motorul trage mai greu”.

Pe 7 ianuarie este programată cea de a patra etapă Chilecito – Copiapo şi se vor trece Anzii, raliul ajungând în Chile. Proba specială va măsura 315 km si va fi pe teritoriul chilian. Acesta este și primul contact din acest an cu deșertul Atacama, cel mai arid deșert din lume.

Până să ajungă însă pe proba specială riderii vor fi nevoiți să se trezească înainte de ora locala 5 a.m. și să traverseze Munții Anzi prin Pasul San Francisco. Cu alte cuvinte vor ajunge la 4.800 m altitudine și vor trece în mai puțin de 12 ore de la 0 grade Celsius la peste 30 de grade Celsius.

Clasament PS 3 – 220 km „Moto”:

1. Matthias Walkner – 2h 34min 28sec
…………………………………………………..
40. Emanuel Gyenes – 3h 02min 33sec
……………………………………………..
70. Marcel Butuza – 3h 26min 36sec
…………………………………………….
Clasament general după trei etape din 13 PS:

1. Joan Barreda Bort – 9h 43min 05sec
…………………………………………………..
45. Emanuel Gyenes – 12h 01min 18sec
……………………………………………..
69. Marcel Butuza – 13h 10min 15sec.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.