SMURD Satu Mare are un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă

Pompieri

Începând de luni, 5 ianuarie 2015, în cadrul SMURD Satu Mare funcționează un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, care va interveni, alături de echipajele de prim-ajutor deja active pe raza judeţului nostru din anul 2008.

Înființat în urma colaborării dintre Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ), echipajul de Terapie Intensivă Mobilă are în componență medici specialiști de medicină de urgență, asistenți medicali special instruiți precum și paramedici cu experiență.

Personalul medical va fi asigurat în perioada următoare prin crearea unor echipe mixte între UPU Satu Mare și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.

Ambulanța de tip C a fost achiziționată din Fonduri Europene prin CJ Satu Mare.

În urma operaționalizării acestui echipaj, județul Satu Mare devine al 21-lea județ în care funcționează echipaje de Terapie Intensivă Mobilă, chiar din prima zi, acesta a intervenit la un număr de şapte intervenții.

Echipajele SMURD Satu Mare vor interveni în toate acele situații în care viața pacientului este în pericol imediat, indiferent de cauza care a determinat această situație.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.