Picturi ale artistului italian Antonio del Donno prezente într-o expoziție în Satu Mare

Antomio Del Donno

Muzeul Judeţean Satu Mare deschide anul 2015 cu expoziţia artistului plastic italian Antonio del Donno. Cu o activitate variată ca gen, afirmat în ţara sa atât ca sculptor, având nenumărate lucrări expuse în spaţiul public, cât şi ca pictor, artistul se va prezenta publicului iubitor de artă din Satu Mare cu o expoziţie de pictură.

După ce a fost itinerată la Oradea şi Baia Mare expoziţia va fi vernisată şi la Satu Mare în data de 8 ianuarie, la ora 15.00, la sediul Muzeului Judeţean Satu Mare, situate pe B-dul Vasile Lucaciu nr. 21.

Multe din lucrările prezentate sunt rodul transpunerii plastice bidimensionale a ceea ce concepe Antonio del Donno în sculptură: structuri, gestualisme, jocuri lumină-umbră sau plin-gol, uneori într-o gamă cromatică restrânsă, alteori cu puternice accente în culori primare.

Cât despre autorul picturilor care vor fi expuse, Del Donno, acesta s-a născut în 1927 și poate fi considerat un artist veteran și recunoscut, lucrările sale fiind găzduite în zeci de locații din 45 de orașe din întreaga lume (ex.: Monaco, Napoli, Bruxelles, Tokyo, Rio de Janeiro etc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.