Zeci de pachete cu bunătăți au ajuns de sărbători la beneficiarii Asociației „Stea”

Stea1

Stea2

În prag de sărbători, numeroși oameni cu suflet mare s-au alăturat echipei Asociației „Stea” în campania de solidaritate față de persoanele vulnerabile din Satu Mare, intitulată „Moș Crăciun vine și la noi” donând pachete cu îmbracăminte, produse de igienă, dulciuri și alimente copiilor si tinerilor care frecventează centrul de zi al Asociatiei „Stea” și familiilor aflate în dificultate.

O echipă alcătuită din 15 voluntari a sprijinit organizarea diferitelor acțiuni cu ocazia sărbătorilor, iar sătmărenii care nu au avut timp să participe fizic sau să treacă cu cadouri pe la sediul asociației, au vizitat standul cu obiecte artizanale expuse în Pasajul „Corneliu Coposu” unde, au donat bani, suma totală ridicându-se la 370 de lei. Toate obiectele artizanale care au fost expuse (suporturi pentru lumânări, podoabe de brad și felicitari) au fost realizate de copii și tineri în cadrul atelierului de creație „Mestesugart”.

Zeci de sătmăreni, pornind de la angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, familiile și prietenii acestora, membrii comunității ortodoxe din Livada Mică și alți oameni de bine care au auzit de misiunea Asociației „Stea”, au decis să răspundă scrisorilor adresate către Moș Crăciun de copiii care frecventează centrul de zi. Astfel, 65 de copii au putut trăi bucuria de a primi, mulți dintre ei, pentru prima dată în viață, cadoul pe care și l-au dorit cel mai mult. Tot cu sprijinul angajaților ISU „Someș” Satu Mare, la centrul de zi a fost adus și împodobit un brad de Crăciun, iar donația în bani de la expoziția de produse artizanale a făcut posibilă organizarea în perioada sărbătorilor a unor mese festive cu bucate tradiționale și mâncare caldă de care s-au bucurat toți cei aflați în nevoie care au trecut pragul asociației.

Nu au fost uitați nici ceilalți copii din familiile vulnerabile din zonele defavorizate cu care lucrează unitatea mobilă. Acestora le-au fost împărțite alte 50 de cadouri primite în cadrul campaniei naționale „ShoesBox – Cadoul din cutia de pantofi” la care au participat și elevii Școlii Gimnaziale din Doba, iar alte 48 de pachete cuprinzând diferite produse primite la Asociația „Stea” de la donatori individuali, au ajuns la familiile ce întâmpină greutăți.

În cadrul acestei campanii s-au implicat și elevii mai multor instituții de învățământ, coordonați de educatori și profesori. Învățăceii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade” din Satu Mare, însoțiți de învățătoarele Simona Crișan și Ioana Pop, au adus tinerilor si copiilor de la centru de zi „Stea”, nu doar colinde ci și fructe și alimente. Cadourile au fost cumpărate din banii pe care elevii i-au adunat timp de două săptămâni.

„Am luat un borcan în care fiecare elev a pus bani, fiecare cât a putut. Unii au pus mai mulți, alții mai puțini, iar din acești bani am reușit să cumpărăm cadourile pentru beneficiarii Stea” au spus cele două învățătoare.

În „Săptămâna inimilor darnice” voluntarii SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Satu Mare, au făcut o colectă de haine, rechizite și dulciuri pe care le-au donat beneficiarilor „Stea”. Acțiunea a fost coordonată de consilierul școlii, Raluca Simoni și profesorul itinerant, Lucia Racolța.

Tot printr-un parteneriat în cadrul SNAC, un grup de preșcolari de la Grădinița „Voinicelul” din Satu Mare, împreună cu trei dintre educatoarele lor au venit cu colindul la centrul de zi, oferind totodată 16 cadouri constând în pijamale, fructe și dulciuri pentru copilașii de vârstă mică din familiile beneficiare de sprijinul Asociației „Stea”, învățând de mici ce înseamnă spiritul solidarității și bucuria de a dărui.

Un spectacol artistic realizat de copiii şi tinerii de la Asociația „Stea” alături de noua echipă de tineri voluntari liceeni, pe tema reînvierii tradiţiilor româneşti de Crăciun a încheiat campania „Moș Crăciun vine și la noi”. Spectacolul s-a desfășurat marți, 23 decembrie 2014, cu sprijinul Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu” din Satu Mare, care a pus la dispoziție sala de spectacole din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. Acesta a fost un adevărat prilej de bucurie pentru beneficiarii, voluntarii, echipa și susțintătorii Asociației „Stea”, ce au avut parte de momente deosebite, încărcate de emoție, de recunoștință, de mulțumire și de speranță.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.