Judecarea dosarului afaceristului sătmărean Viorel Amariei, zis Galbenu, continuă pe 19 ianuarie 2015

Viorel Amariei

Dosarul în care patronul Restaurantului „Morena” din Satu Mare, Viorel Amariei (zis Galbenu) este cercetat pentru corupție va fi analizat în ședința din data de 19 ianuarie de către magistrații Tribunalului Satu Mare. În același dosar este cercetat și afaceristul de terenuri din București, Alexandru Voinea.

În cadrul ședinței din data de 8 decembrie 2014, instanța a încuviințat cererea formulată de avocații celor doi inculpați cu privire la eliberarea în copie a înregistrărilor telefonice și înmânarea acestora celor doi învinuiți în acest dosar.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA în luna iunie 2013, Viorel Amariei şi Alexandru Voinea au pretins unui om de afaceri suma de 3 milioane de lei susţinând că pot să intervină pe lângă fostul vicepremier, Daniel Chiţoiu pentru a-l determina pe acesta să deblocheze fonduri pentru SC Termocentrale SA Oradea. În urma acestui demers omul de afaceri urma să-şi recupereze banii pe care SC Termocentrale SA Oradea îi datora în schimbul cărbunelui livrat.

În aceeași perioadă, inculpaţii Viorel Amariei şi Alexandru Voinea, prevalându-se de aceeaşi influenţă pe care ar fi avut-o asupra unor funcţionari din cadrul Guvernului României (Ministerul Economiei – condus la acea vreme de Varujan Vosganian), i-au pretins aceluiaşi denunţător un comision de 18% din valoarea unui contract de aproximativ 9 milioane lei. De această dată, inculpaţii i-au promis că îi vor determina pe funcţionarii respectivi să atribuie, direct, către societatea comercială administrată de denunţător, un contract ce avea ca obiect ecologizarea şi conservarea unei cariere din judeţul Bihor.

Cei doi inculpați au fost arestați preventiv pe data de 18 martie 2014. În vara anului trecut (2014), pe 24 iunie, magistrații sătmăreni au dispus înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.