Românii, invitaţi să scrie „Cartea copilăriilor”, o antologie cu texte din perioada inocenţei

carte

”Cum scăpați de plictiseală când erați copii? Așteptăm textele voastre. Cele care ajung până pe 15 ianuarie pot fi publicate în revista Dacia Literară” este mesajul publicat pe pagina de Facebook a antologiei „Cartea copilăriilor”, proiect coordonat de Dan Lungu şi Amelia Gheorghiţă.

În „Cartea copilăriilor”, coordonată de Dan Lungu şi Amelia Gheorghiţă, poate scrie oricine crede că are un episod interesant de povestit, din perspectiva copilului sau a părintelui, deoarece „rememorarea copilăriei este unul dintre cele mai frecvente, autentice şi democratice acte omeneşti”.

„Cartea copilăriilor” se vrea, în egală măsură, o serie de documente subiective, personale, care să vorbească indirect despre epoci, mentalităţi sau evenimente istorice. Ele pot fi citite pentru a retrăi farmecul copilăriei, dar şi în folosul studiilor din domeniul ştiinţelor sociale.

Textele, de maximum 8.000 de semne, pot fi trimise până la data de 1 martie 2015 şi cele selectate vor fi publicate într-un volum colectiv, care va apărea la o editură importantă. Textele care sosesc până pe 15 ianuarie 2015 au şansa de a intra şi în revista „Dacia Literară”, a Muzeului Literaturii Române Iaşi.

Persoanele interesate pot trimite textele la adresa de e-mail cartea.copilariilor@gmail.com sau pe pagina de Facebook a antologiei, www.facebook.com/carteacopilariilor, unde se şi găsesc mai multe informaţii despre acest proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.