Fizicienii susțin că Universul este un creier uriaș

Universul

Potrivit unui studiu publicat în revista „Nature Scientific Reports”, universul pare a se dezvolta în același mod în care ar face-o un creier gigant, semnalele electrice dintre celulele creierului fiind asemănătoare cu forma galaxiilor aflate într-un proces de expansiune.

Mai mult decât atât, rezultatele unei simulări computerizate arată că modul în care evoluează sistemele este aceeași pentru diferitele tipuri de rețele, indiferent dacă este vorba de internet, de creierul uman sau de univers ca un întreg.

Simularea echipei de cercetători a modelat viața foarte timpurie a universului, la scurt timp după Bing Bang, privind cum unitățile cuantice, mai mici decât particulele subatomice, au comunicat între ele în timp ce universul s-a dezvoltat.

În ultima vreme, oamenii de știință vorbesc despre conștiință ca fiind materialul care stă la baza universului, cea din care toate lucrurile își fac apariția. În acest sens amintim: Teoria M, teoria corzilor vibrante, teoria câmpurilor unificate, etc.

De asemenea, conștiința este cunoscută ca fiind cea care stă la baza existenței în multe dintre tradițiile spirituale ale lumii. Nu numai că universul este conștient asemenea unui creier, dar se dezvoltă în același mod. Aici apare o întrebare foarte importantă: un creier pentru ce? Este posibil ca noi să existăm ca un gând în mintea unei Super Inteligențe? Oare suntem celule care funcționează la nivelul unei minți cosmice? Poate da, poate nu, dar este fascinant să te gândești la asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.