Bolile sunt înscrise pe fețele noastre

diagnostic

Medicii chinezi reușesc să citească foarte rapid semnele pe care le prezintă fața, limba, ochii și pielea oamenilor.

Diagnosticul vizual este un instrument foarte vechi folosit de vindecătorii tradiționali pentru a descoperi punctele forte și punctele slabe ale organismului. Conștientizarea semnalelor pe care corpul nostru încearcă să ni le transmită este foarte importantă. În cazul diagnosticului oriental, fiecare organ al organismului este privit în raport cu celelalte organe, energia fiind privită ca fiind un circuit continuu.

Aceasta energie, numită ki (japoneză), chi (chineză) sau prana (indiană), circulă la nivelul organismului uman prin anumite meridiane, acestea fiind asociate cu fiecare organ în parte: ficat, vezia biliară, inimă, intestin subțire, stomac, splină/pancreas, plămâni, intestinul gros, rinichi și vezica urinară.

Experții chinezi susțin că reușesc să identifice aproximativ 70% dintre problemele de sănătate doar cu ajutorul acestei metode de diagnostic, o metodă care își are originea în China antică, cu aproape 3.000 de ani în urmă. Inițial, această metodă a fost practicată de videcatorii taoiști, iar în ziua de astăzi este utilizată de majoritatea practicanților de medicină tradițională chineză.

Fața noastră este cea mai revelatoare parte a corpului și oferă o perspectivă unică asupra sistemelor interne ale organismului. Potrivit metodelor de diagnostic oriental, fiecare zonă a feței reprezintă un organ și starea de sănătate a acestuia. De exemplu: gura reprezintă intrarea în tractul digestive; nasul intrarea în tractul respirator; ochii se află într-o conexiune cu creierul, cu sistemul nervos și cu nervul optic; urechile reprezintă sistemul auditiv; obrajii reflectă starea de sănătate a plămânilor tăi; vârful nasului reflectă starea de sănătate a inimii tale; nările reflectă starea de sănătate a bronhiilor; partea de mijloc a nasului reflectă starea de sănătate a stomacului; partea de sus a nasului reflectă starea de sănătate a pancreasului; zona de dedesubtul ochilor reflectă starea de sănătate a rinichilor; zona dintre sprâncene reflectă starea de sănătate a ficatului; tâmplele reflectă starea de sănătate a splinei; centrul frunții reprezintă intestinul subțire; zona periferică a frunții rerpezintă intestinul gros; partea de sus a frunții reflectă starea de sănătate a vezicii urinare; urechile pot reflecta funcția renală; cavitatea bucală reflectă starea întregului tract digestiv; zona din jurul gurii indică starea organelor sexuale.

Medicii tradiționali chinezi sunt de părere că întreaga noastră poveste de viață poate fi citită pe fața noastră, inclusiv evenimentele viitoare. În conformitate cu unele dintre convingerile acestei metode, urechile și partea de sus a feței reprezintă prima parte a vieții noastre, din adolescență până la vârsta de 20 de ani. În timp ce înaintați în vârstă, zonele faciale corespunzătoare se mută în partea de jos, spre sprâncene, nas, obraji, buze, bărbie și chiar spre gât.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.