Electrica anunţă remedierea defecţiunilor în distribuirea curentului electric în municipiul Carei

Carei

Echipele Electrica au reuşit remedierea în totalitate a defecţiunilor apărute în reţelele de distribuire a energiei electrice în municipiul Carei. Astfel, toate zonele afectate au fost realimentate cu curent electric. Pana de curent a afectat aproximativ 3.300 de consumatori din municipiul Carei.

Potrivit specialiştilor avariile apărute au fost cauzate de temperaturile scăzute, supraîncărcarea reţelei electrice dar şi apariţia unor defecţiuni la cablurile de distribuire a energiei electrice.

“În acest moment, am primit şi eu confirmarea, s-a restabilit alimentarea în tot municipiul. S-a lucrat într-un regim extraordinar, din toate judeţele limitrofe, laboratoare din Baia Mare, Oradea”, a declarat directorul tehnic Electrica Transilvania Nord, Vasile Filip, în direct la un post naţional de televiziune.

Totodată, Filip spune că nu va demisiona din funcţie şi va aştepta concluziile Corpului de Control trimis la Carei de ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Vă reamintim că în cursul zilei de vineri, 2 ianuarie, Gerea anunţa demiteri în cazul de la Carei, calificând situaţia creată ca fiind „o indolenţă de nepermis” şi că în acest caz vor cădea câteva capete.

Prima pană de curent s-a produs în seara zilei de marţi, 30 decembrie 2014, fiind afectată zona Pieţei 1 Mai din municipiu, însă defecţiunea a fost remediată în scurt timp, consumatorii fiind realimentaţi la ora 20.54.

O a doua pană de curent s-a produs în după-amiaza zilei de miercuri, 31 decembrie, la ora 16.57, în acest caz fiind afectată aproape jumătate din municipiu. Consumatorii au fost realimentaţi la ora 17.45.

A treia avarie a avut loc în cursul aceleiaşi zile, la ora 20.12.
Joi, 1 ianuarie, s-a solicitat şi o echipă de defectoscopie din judeţul Maramureş, pentru a ajuta echipele locale Electrica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.