Probleme în continuare cu rețeaua electrică la Carei

prefectura

Pana de curent de la Carei a fost tema şedinţei de azi, 2 ianuarie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), întâlnire convocată de prefectul Eugeniu Avram. Primele defecţiuni la nivelul reţelelor de curent electric care alimentează diferite zone de pe raza municipiului Carei, au apărut în seara zilei de 30 decembrie.

Echipaje de la Electrica lucrează şi în acest moment la remedierea situaţiei. Potrivit ultimelor informaţii, până azi la ora 20.00, situaţia va fi remediată.

Alături de prefect la şedinţă au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, subprefectul Alfatter Tamas, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, reprezentantul SC Electrica SA Satu Mare, inginerul Mircea Tămaş, dar şi şefi de instituţii din Satu Mare.

În aceste zile, pentru remedierea avariilor repetate apărute în alimentarea cu energie electrică a unor zone din municipiul Carei au lucrat atât echipaje din Satu Mare cât şi din Maramureş şi Bihor.

Potrivit primarului Eugen Kovacs reţeaua electrică este veche, din anii 1960, 70 sau 80, iar avariile s-au ţinut lanţ în ultimele zile. „Au fost situaţii când cablurile au rezistat zece ore după ce au fost repuse sub tensiune, dar în anumite cazuri nu au rezistat nici trei ore. Cer ca până pe data de 15 ianuarie 2015 cei de la Electrica să vină cu un proiect concret în ceea ce priveşte modernizarea reţelei electrice a municipiului Carei. În acest an vor fi modernizate reţelele de apă pe 72 de străzi din municipiu, poate, în paralel cu aceste lucrări, ar trebui schimbate şi reţelele electrice vechi de pe raza oraşului”, spune Kovacs.

Tămaş a declarat că în scurt timp la Carei va ajunge şi reprezentantul regional a SC Electrica SA.

Vă reamintim că prima pană de curent s-a produs în seara zilei de marţi, 30 decembrie 2014, fiind afectată zona Pieţei 1 Mai din municipiu, însă defecţiunea a fost remediată în scurt timp, consumatorii fiind realimentaţi la ora 20.54.

O a doua pană de curent s-a produs în după-amiaza zilei de miercuri, 31 decembrie, la ora 16.57, în acest caz fiind afectată aproape jumătate din municipiu. Consumatorii au fost realimentaţi la ora 17.45.

A treia avarie a avut loc în cursul aceleiaşi zile, la ora 20.12.
Joi, 1 ianuarie, s-a solicitat şi o echipă de defectoscopie din judeţul Maramureş, care ajută echipele locale Electrica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.