Pană de curent la Carei, în noaptea de Revelion

curent

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a coordonat în noaptea de 31 decembrie 2014-1 ianuarie 2015 toate instituţiile abilitate să rezolve situaţia apărută în municipiul Carei, unde s-a produs o avarie la reţeaua de alimentare cu energie electrică, care a afectat 29 de străzi (aproximativ 3.000 de consumatori). Echipele Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare lucrează de aseară pentru remedierea defecţiunilor tehnice apărute.

Potrivit informaţiilor transmise de către reprezentanţii Electrica Satu Mare, în data de 30 decembrie 2014 la ora 20.10, s-a produs o avarie în municipiul Carei la linia electrică subterană de 6 kv care alimentează zona Piaţa 1 Mai, consumatorii de energie electrică rămânând nealimentaţi până la ora 20.54, când toţi consumatorii afectaţi au fost realimentaţi.

În data de 31 decembrie 2014 în municipiul Carei s-a produs o a doua avarie la ora 16.57 în linia electrică subterană de 6 kv care alimentează aproape jumătate din municipiul Carei, iar la ora 17.45 s-a reuşit realimentarea tuturor consumatorilor pe căi de rezervă.

La ora 20.12 s-a produs a treia avarie în linia electrică subterană de 6 kv ce alimenta aceeaşi zonă, rămânand consumatorii nealimentaţi. În zona avariată se lucrează cu trei echipe pentru lichidarea avariei.

Azi, 1 ianuarie 2015 (la ora 14,00) sunt încă nealimentaţi o mare parte din consumatorii municipiului Carei din cauza faptului că au fost identificate defecte multiple la linia electrică ce alimentează zona. La solicitarea directorului Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare, inginerul Mircea Tămaş, la Carei a ajuns în această dimineaţă şi o echipă de defectoscopie din judeţul Maramureş, care ajută echipele locale Electrica, lucrând în paralel pentru rezolvarea avariilor. Activitatea Spitalului Municipal din Carei nu a fost afectată datorită faptului că a fost pus în funcţiune de îndată un grup electrogen.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut legătura în permanenţă, telefonic cu primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs pentru găsirea soluţiilor optime pentru rezolvarea problemelor din punct de vedere administrativ, respectiv cu directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş pe linie tehnică pentru identificarea modalităţii de soluţionare a avariilor.

De altfel, atât subprefectul Altfatter Tamas cât şi directorul Electrica Satu Mare, s-au deplasat la Carei pentru a gestiona situaţia la faţa locului. Potrivit estimărilor tehnice, o parte dintre consumatorii afectaţi vor avea curent până la ora 15.00, iar o altă parte până la ora 17.00.

Un Comentariu la "Pană de curent la Carei, în noaptea de Revelion"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.