Rețetă românească: Gulaș ardelenesc

Gulas1

Gulas2

Gulas3

Gulas4

Gulas5

Gulas6

Ingrediente necesare pentru o porție: 100 g pulpă de vită; 50 g cârnați afumați; 50 g ceapă; puțin ulei Arpis pentru prăjit; mălai Arpis; 15 g ardei gras roșu; 2 g usturoi măcinat; 1 g chimen măcinat; 1 g boia de ardei roșu; 1 g pastă de ardei „Ferma noastră”; o foaie de dafin; 100 g cartofi; 3 g concentrat vită și 10 ml vin roșu.

Se incinge oala de inox cu fundul dublu (gros) Dekassa până devine foarte fierbinte. Se pune ulei Arpis și imediat se adaugă carnea tăiată cuburi. Se călește carnea până își schimbă culoarea, apoi se adaugă ceapa tăiată cuburi mari. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă ardeiul gras tăiat tot bucăți mai mari, concentratul de vită cu chimen și pasta de ardei „Ferma noastră”.

Dupa 4-6 minute se adaugă boia dulce călind puțin și se stinge cu vin roșu. Se condimentează cu piper măcinat și foi de dafin.

Se lasă la fiert până scade vinul și se adaugă baza de legume până acoperă carnea.

În timp ce fierbe la foc mediu, se reumple cu bază până carnea devine moale și fragedă. Se adaugă cartofii tăiați cuburi mari și baza de legume până acoperă toată compoziția.

Se servește cu mămăliguță din mălai Arpis.

Un Comentariu la "Rețetă românească: Gulaș ardelenesc"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.