Scandal în Poliția Satu Mare

IPJ

Acordarea salariilor de merit a declanșat se pare un scandal serios în cadrul IPJ Satu Mare dat fiind faptul că Sindicatul Național al Agenților de Poliție Satu Mare a reacționat azi, 28,12,2013, prin intermediul unui comunicat dur și presărat cu nenumărate acuzații la adresa superiorilor lor pe care vi-l redăm integral:

 

COMUNICAT DE PRESA
„Gasca” sefilor din Politia Satu Mare si-a votat salarii de exceptie

In data de 22.12.2014 a fost convocat Consiliul de conducere al I.P.J. Satu Mare (format din șefii de servicii si de politii municipale/orasenesti) in vederea alegerii a 8 politisti care sa beneficieze de un spor pentru lucrari de exceptie intre 30-50% din salariul de baza.
„Gasca” de șefi a dictat ca cele 8 salarii sa fie impartite astfel: 5 la ofiteri si 3 la agenti iar cuantumurile cele mai mari, de 40-50% sa fie acordate exclusiv ofiterilor. Asta desi ponderea agentilor de politie este de 70%. Mai mult, pentru mimarea unei transparente a actului managerial, cei prezenti au decis ca fiecare sa propuna 3 politisti cu „numele” și fara a se motiva concret care sunt meritele deosebite și lucrarile exceptionale pe care le-au intreprins. Dupa numaratoarea finala, în mod „surprinzator” cele mai multe voturi le-au primit 5 sefi prezenti in sala, toti ocupand functii de conducere.
Mai mult, dintre cei 5 sefi cu norocul scris in frunte, 3 au mai beneficiat si in ultimele 6 luni de acest spor. Se prefigureaza astfel o practica specifica „gastilor”, ca sa nu folosim „grupuri organizate”, ca din 6 in 6 luni, cei din Consiliul de conducere, sa se voteze intre ei alternativ. Si uite asa, agentii de politie si ofiterii cu functii de excutie sunt lasati pe din afara si sunt infranti de acest sistem de tip mafiot, cu toate ca acesti sefi traiesc de pe urma muncii lor.
Dorinta de a-si pastra functiile si de a iesi in evidenta a sefilor imbraca forme care incalca orice norme de moralitate. In acest sens, prezentam situatia cms. sef Zbona Adrian, seful Pol. Mun. Satu Mare și a cms. șef Stan Vasile, sefului Sectiei 1 Politie, care si-au arogat meritele pentru prinderea autorului care a comis mai multe talharii in zona Micro 17 .
De fapt, talharul a fost prins de un agent de politie din cadrul Serviciul de Actiuni Speciale care, aflandu-se in timpul liber, a auzit strigatele unei femei pe o strada alaturata si a reactionat imediat, urmarind autorul mai mult de 3 km iar in final l-a imobilizat si a recuperat intreaga suma de bani si telefoanele mobile ale victimei. In mod paradoxal acest agent de politie nu se regaseste pe aceasta lista, desi si-a pus in pericol viata. Faptul ca cei doi sefi au indus in eroare cetatenii, lasandu-i sa creada ca prinderea autorului nu a fost o intamplare , ci a fost o „actiune” bine organizata de ei, denota disperarea cu care acestia incearca sa iasa in evidenta si sa-si pastreze functiile „caldute”.
Pentru aceasta „fapta”, cei doi sefi se regasesc pe lista sporurilor de lucrari de exceptie iar cuantumul in bani pe care acestia il vor primi lunar, timp de 6 luni, se ridica la aproximativ 1800 lei in plus la salariu, asta in timp ce pentru cei 3 agenti de politie sporul de 30%, cat le-a fost stabilit, se ridica la aproximativ 250 lei. Ca fapt divers, cms. sef Zbona Adrian are in derulare mai multe cercetari disciplinare iar cms. sef Stan Vasile, a fost mai mult de 4 luni in concediu medical.
Dragi contribuabili, cam astfel de lucrui se intampla in cadrul Politiei satmarene, in timp ce politistii cu functie de executie nu mai au nicio motivatie sa-si faca treaba si sunt descurajati constant de astfel de episoade. Orientarea, pilele si slugarnicia au ajuns sa reprezinte singurii indicatori de performanta dupa care sunt evaluati politistii. In calitate de reprezentanti ai organizatiei sindicale nu putem sa-i indemnam pe politisti sa protesteze prin neimplicare in munca, dar este acelasi lucru daca le recomandam sa se comporte la fel ca acesti sefi carora li s-a acordat salariul pentru lucrari de exceptie.
Ne aratam inca o data indignarea si neputinta in fata acestei „gasti” care comanda si conduce I.P.J. Satu Mare și a caror singur obiectiv il reprezinta pastrarea functiilor pe care le ocupa.

Satu Mare
28.12.2014 

Presedinte Birou Teritorial Satu Mare
Agent principal de politie

ANREICA COSMIN DOREL

Vom reveni cu detalii.

Un Comentariu la "Scandal în Poliția Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.