Accident provocat de un șofer beat în comuna Medieșu Aurit

accident

Sâmbătă, 27 decembrie, în jurul orei 16.30, pe raza localităţii Medieşu Aurit a avut loc un eveniment rutier. Poliţiştii care au fost sesizaţi despre producerea accidentului, au stabilit faptul că Iuliu P., de 30 de ani, aflat la volanul unui Ford a acroşat cu partea dreaptă a mașinii, un alt autoturism marca VW care efectua manevra de întoarcere.

La momentul producerii evenimentului în autoturismul marca Ford pe locul din dreapta faţă se afla Istvan C. Din fericire în urma accidentului nu au rezultat victime omeneşti, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale.
Șoferul Fordului a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După producerea evenimentului rutier Iuliu P. a fost condus de către poliţişti la postul de Poliţie unde i-a fost reţinut permisul pe o perioadă de 90 de zile şi a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 405 lei în termen de 48 de ore.

La scurt timp la postul de poliţie a venit şi Istvan C. care, s-a deplasat de la locul evenimentului până la postul de poliţie cu autoturismul marca Ford, care fusese implicat în eveniment. Aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest care, în cazul său a indicat o concentraţie de 0,47mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aces caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.