Pistolarul Florin Lenghel, nemulțumit de pedeapsa decisă de Tribunalul Satu Mare

Florin Lenghel

Pistolarul Florin Lenghel, cel care și-a împușcat prietenul într-un taxi, nu este mulțumit de pedeapsa primită și a atacat, în cursul zilei de azi, 23 decembrie, sentința pronunțată de Tribunalul Satu Mare. În data de 18 decembrie, Lenghel a fost condamnat la 9 ani și opt luni de pușcărie.

Mai mult decât atât, instanța îl obligă pe inculpat la plata unor despăgubiri în sumă de 100.000 lei în favoarea lui Leonard Gheorghe Stoica, cu titlu de daune morale. De asemenea, Tribunalul Satu Mare obligă inculpatul la plata sumei de 22.500 reprezentând daune materiale și respectiv 10.000 lei daune morale, în favoarea lui Cristian Claudiu Ban.

În cursul nopţii de vineri, 2 spre sâmbătă, 3 mai, Florin Ciprian Lenghel, Gheorghe Stoica și Angelo Bogdan au băut împreună într-un local din Satu Mare. Spre dimineață, cei trei au luat un taxi pentru a se duce spre casă. La un moment dat, pe strada Botizului, Lenghel și Stoica au început să se certe. Nervos, Florin Lenghel a scos un pistol și i-a cerut taximetristului să părăsească maşina şi să lase cheile în contact. Șoferul împreună cu Angelo Bogdan au fugit spre oraș. Lenghel a coborât și el din mașină, împreună cu victima. Pistolarul a tras în acesta un glonț, rănindu-l la nivelul abdomenului.
Ulterior, inculpatul a mai tras patru focuri de armă, de la mică distanţă, cauzându-i victimei încă trei leziuni în zona umerilor şi a abdomenului. Apoi, Lenghel a urcat la volanul mașinii și s-a îndreptat către centrul oraşului Satu Mare.

Autoturismul a fost găsit în după-amiaza aceleiaşi zile, pe malul râului Someş, într-o localitate din judeţul Satu Mare. În după-amiaza zilei de 3 mai 2014, Lenghel a părăsit ţara pentru a se sustrage de la urmărirea penală, motiv pentru care a fost dat în urmărire internaţională şi a fost emis un mandat european de arestare.

În data de 16 iulie 2014, inculpatul a fost arestat preventiv în Republica Slovenă, fiind predat în 19 septembrie 2014 autorităţilor judiciare române.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.