Peste 700 de sătmăreni au fost în audiențe la Prefectura Satu Mare

audiente

Peste 700 de sătmăreni s-au prezentat în acest an (2014) la audiențele susținute de Prefectura Satu Mare. Potrivit celor declarate de prefectul Eugeniu Avram în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 23 decembrie, în perioada 1 ianuarie-9 decembrie 2014, Instituția Prefectului a organizat 39 de ședințe de audiențe în Satu Mare și 13 în alte localități de pe raza județului nostru.

Principalele probleme invocate de cetățeni au fost cele legate de: fondulul funciar (58%), edilitar gospodărești (13%), pensii (3%), despăgubiri (2%), etc.

Toate sesizările cetățenilor au fost înregistrate după care au fost analizate aspectele semnalate în vederea luării măsurilor legale necesare. Săptămânal se prezintă Prefectului, de către consilierul cu relații publice, o informare cu privire la modul și stadiul de soluționare a problemelor sesizate în cadrul audiențelor.

O parte dintre problemele cetățenilor au fost rezolvate în cadrul ședinței, prin informarea persoanei cu privire la măsura luată iar alții au fost îndrumați către autorități abilitate în rezolvarea problemelor conform specificului acestora. Totodată, în anumite cazuri au fost înaintate adrese către instituțiile cu atribuții desemnate prin lege, urmărindu-se termenul de rezolvare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.