Doru Tukacs și Mircea Condor au atacat sentința Curții de Apel Alba Iulia

Doru Tukacs

Interlopii sătmăreni, Doru Tukacs și Mircea Condor, au atacat marți, 9 decembrie sentința Curții de Apel Alba Iulia. Vă reamintim că Doru Tukacs a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de pușcărie, din care se scad cele 5 luni petrecute în arest preventiv, iar Mircea Condor la 9 ani, 11 luni și 11 zile de privare de libertate, în celebrul dosar al utilajelor furate din Uniunea Europeană (UE). Sentința a fost pronunțată vineri, 5 decembrie.

Doru Tukacs și Mircea Condor au atacat sentința Curții de Apel Alba Iulia, prin care cei doi interlopi au fost condamnați săptămâna trecută la ani grei de pușcărie. Astfel, dosarul va ajunge pe masa magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României.

În dosarul utilajelor furate din UE au fost cercetați 27 de inculpați, dintre care 24 au fost condamnați, doi achitați, iar în cazul unuia judecata a încetat deoarece acesta a decedat în timpul desfășurării procesului.

Din rechizitoriul întocmit în mai 2011, hoții de utilaje acționau pe teritoriul mai multor state membre ale UE. Aceștia identificau utilajele agricole, verificau modul în care acestea erau depozitate de către proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracție, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS, după care utilajele erau sustrase și transportate în România, fiind folosite documente false. Mai apoi erau ascunse la diverși tăinuitori și apoi vândute pentru importante sume de bani. Potrivit datelor estimative existente la dosar, prejudiciul creat de rețeaua de hoți de utilaje este de aproximativ patru milioane de euro.

Un Comentariu la "Doru Tukacs și Mircea Condor au atacat sentința Curții de Apel Alba Iulia"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.