Interlopul Doru Tukacs, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare de Curtea de Apel Alba Iulia

Doru Tukacs

Cunoscutul interlop din Satu Mare, Doru Tukacs, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare în celebrul dosar al utilajelor agricole furate din Uniunea Europeană. În același dosar a fost condamnat și un alt sătmărean, Mircea Condor. Sentința pentru cei 27 de inculpați (printre care și cei doi sătmăreni) a fost dată vineri, 5 decembrie, de Curtea de Apel Alba Iulia.

Dintre cei 27 de inculpați, 24 au fost condamnați, iar doi au fost achitați. Pentru unul dintre inculpați judecata a încetat deoarece acesta a decedat în timpul desfășurării procesului. Decizia magistraților Curții de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României.

Printre cei condamnați de judecătorii din Alba Iulia se află și doi sătmăreni, Doru Tukacs, respectiv Mircea Condor. Aceștia au fost condamnați la ani grei de pușcărie de către magistrații din Alba Iulia. Doru Tukacs a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de pușcărie, din care se scad cele 5 luni petrecute în arest preventiv. Mircea Condor a primit o pedeapsă de 9 ani și 11 luni de închisoare.

Potrivit procurorilor prejudiciul creat este de aproximativ 4 milioane de euro.

Din rechizitoriul întocmit în mai 2011, hoții de utilaje acționau pe teritoriul mai multor state membre ale UE. Aceștia identificau utilajele agricole, verificau modul în care acestea erau depozitate de către proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracție, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS, după care utilajele erau sustrase și transportate în România, fiind folosite documente false. Mai apoi erau ascunse la diverși tăinuitori și apoi vândute pentru importante sume de bani. Potrivit datelor estimative existente la dosar, prejudiciul creat de rețeaua de hoți de utilaje este de aproximativ patru milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.