Vezi câteva dintre beneficiile lăptișorului de matcă

Laptisor de matca

Lăptișorul de matcă conține vitamine, minerale și proteine benefice organismului. Acesta este folosit atât în tratamentele de sănătate, cât și în cele de frumusețe.
O serie de mărci de cosmetice propun produse pe bază de lăptișor de matcă, pentru hrănirea și revitalizarea pielii. Lăptișorul de matcă are efecte pozitive nu doar asupra pielii ci și a gingiilor și organelor interne.
Dacă simțiți o sensibilitate la nivelul gingiilor sau dacă acestea încep să sângereze, faceți o cură cu lăptișor de matcă. Acesta luptă cu bacteriile care cauzează inflamațiile și paradontoza.
În cadrul unui test făcut într-o clinică germană, s-a demonstrat că o singură doză de lăptișor de matcă a redus nivelul zahărului din sânge. Dacă aveți probleme cu glicemia, pe lângă un regim alimentar adecvat, puteți face și o cură cu lăptișor de matcă.
Lăptișorul de matcă are un rol important și în scăderea nivelului colesterolului. S-a demonstrat că, după o cură de o lună cu lăptișor de matcă, nivelul grăsimilor din sânge a scăzut cu 10%, iar per total colesterolul a scăzut cu 14%.
La fel ca toate produsele stupului, lăptișorul de matcă are un puternic efect antibacterian. Are efect asupra unor bacterii precum E. Coli și stafilococii asociați cu MRSA.
MRSA este o varietate recentă de bacterie de Stafilococus aureus, caracterizată prin rezistența la agenți antibiotici. Prin toxinele sale S. aureus poate cauza diferite afecțiuni, de la reacții cutanate până la septicemii grave.
De asemenea, lăptișorul de matcă întărește imunitatea și combate radicalii liberi, întârziind astfel îmbătrânirea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.