Ședință cu scandal electoral la Consiliul Județean Satu Mare

Adrian Stef

Consilierii ACL

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului județului a provocat câteva discuții în cadrul ședinței de azi, 7 noiembrie, a Consiliului Județean (CJ) Satu Mare. Consilierii ACL au acuzat conducerea CJ de lipsă de transparență.
Susținând că nu au primit documentele și materialele informative cu privire la repartizarea banilor, consilierii ACL (patru de la PDL și doi de la PNL) au votat împotriva proiectului de hotărâre.
Referitor la lipsa informațiilor aferente proiectului de hotărâre, cei șase consilieri i-au cerut lămuriri președintelui CJ, Adrian Ștef, însă acesta a declarat că le va oferi toate informațiile la următoarea ședință ordinară.
Supărați pe cele întâmplate, după ședința CJ, cei șase consilieri au convocat o conferință de presă, ce s-a ținut, cu toată împotrivirea președintelui Adrian Ștef, chiar în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ. „Aici nu facem declarații politice. Dacă doriți, puteți organiza conferința de presă la sediul PDL”, a declarat Ștef.
„Nu este vorba despre vreo declarație politică. Sunt probleme legate de Consiliul Județean”, i-a replicat consilierul Adrian Cozma.
În cadrul conferinței de presă organizată ad-hoc de consilierii ACL, aceștia au susținut că le-au fost ascunse informațiile cu privire la rectificarea bugetului și, în necunoștință de cauză, au votat împotriva proiectului de hotărâre. Totodată, Adrian Cozma spune că materialele trebuiau trimise consilierilor cu trei zile înainte de ședință, dar materialul referitor la buget le-a parvenit doar joi, 6 noiembrie.
Cei șase consilieri s-au referit la un proiect de hotărâre din ședința de luna trecută prin care „l-am mandatat pe încredere, pe președintele CJ, să repartizeze sumele din bugetul către unitățile administrativ-teritoriale. Majoritatea consilierilor au aprobat acel proiect de hotărâre deoarece președintele Ștef a promis transparență totală în ceea ce privește informațiile legate de cheltuirea banilor publici. Nici eu, președintele Comisiei de Buget-Finanțe nu am avut acces la informații”, a declarat consilierul Ionuț Rus.
În cadrul conferinței de presă organizată de această dată de către Adrian Ștef, șeful CJ a declarat că prin această rectificare bugetară s-au distribuit aproape 13 milioane de lei, alocați de Guvernul Ponta județului Satu Mare, sumă ce va fi folosită la repararea unor tronsoane de drum. Totodată, a fost distribuită și suma de aproape 3 milioane de lei, ce a rămas necheltuită de la Programul „Cornul și Laptele”, după ce CJ a reziliat contractul cu firma care a distribuit aceste produse, în urma toxiinfecției de la Odoreu.
Ștef mai spune că a fost nevoie de câteva rectificări contabilicești în ceea ce privește alocarea unor sume pentru salariile preoților și personalului auxiliar de la cultele religioase, după ce Guvernul Ponta a redus CAS-ul la angajator.

Un Comentariu la "Ședință cu scandal electoral la Consiliul Județean Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.