Parteneriat între Colegiul Național „Doamna Stanca” și Școala din Veleatino (Ucraina)

delegatie ucraina doamna stanca (1)

delegatie ucraina doamna stanca (2)

În cadrul parteneriatului demarat de Consiliul Județean (CJ) Satu Mare și Administrația Raională Hust din Ucraina, azi, 7 noiembrie, a fost semnat un protocol de colaborare între Școala din Veleatino, raionul Hust și Colegiul Național „Doamna Stanca” din Satu Mare.
Delegația ucraineană a fost compusă din: Janna Mykytiuk, director, Natalia Țifra, director adjunct educativ, Mariana Divineț, metodist în cadrul Departamentului de Învățământ din cadrul Administrației de Stat a raionului Hust, și Miroslava Loika, președintele ONG, Pintea Viteazu din Veleatino.
Oaspeții au fost primiți de directoarea Colegiului Național „Doamna Stanca”, prof. Anna Maria Marușca, care a făcut o scurtă prezentare a școlii, menționând că acest parteneriat va deschide noi posibilități de colaborare educativă transfrontalieră. La acest eveniment au mai participat Robert Laszlo, director CJCPCT, Felician Pop, consilierului președintelui Consiliului Județean și Liuba Horvath, secretarul general al Uniunii Ucrainienilor din Ucraina, principalii artizani ai acestui parteneriat. Oaspeților le-a fost prezentată apoi școala și în final, un reușit program folcloric realizat de către elevii Colegiului Național „Doamna Stanca” sub îndrumarea profesorului Sorin Ursei.
Șefa delegației ucrainene, Janna Mykytiuk, a spus că astăzi s-au pus bazele unei colaborări care se arată a fi fructuoase și i-a invitat pe profesorii și elevii școlii să viziteze frumoasele meleaguri din Zakarpatia. Menționăm faptul că renumitul Colegiu „Doamna Stanca” este prima unitate de învățământ sătmăreană care a încheiat un astfel de parteneriat cu o școală din Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.