O sătmăreancă în „Top 300 Capital”

Dana Cardos1

Dana Cardos2

Dana Cardos3

Pentru prima dată în clasamentul celor mai bogați români, alcătuit de „Top 300 Capital” se află și trei femei, care au pe mână business-uri imense. Una dintre ele este Dana Cardoș, fiica omului de afaceri originar din Certeze, Vasile Dan, fondatorul firmei Dan Steel Negrești-Oaș. Potrivit publicațiilor de business, Dana Cardoș, este una dintre cele mai frumoase femei bogate din România.
La începutul anului, aceasta a primit, ca și fratele ei, Daniel Dan, o treime din business-ul pe care tatăl lor îl fondase în 1991.
De-a lungul anilor omul de afaceri din Certeze a dezvoltat una dintre cele mai mari firme din România. În 1991, când înființa firma Dan Steel, Vasile Dan nu s-a gândit că va ajunge unul dintre marii industriași ai țării. Anul trecut (2013) Dan Steel a ajuns la afaceri de peste 100 milioane de euro, și un profit de 2,1 milioane de euro.
La începutul acestui an, Vasile Dan a făcut modificări în acționariatul Dan Steel Group Negrești, compania-mamă prin care omul de afaceri deține celelalte firme din grup. Astfel, acesta a transferat 33% din acțiuni către fiică, Dana Cardoș și 33% către fiu, Daniel Dan – 33%.
Grupul Dan Steel fabrică produse metalurgice și materiale de construcții, fiind liderul pieței pe segmentul de produse trefilate (sârmă, plase de sârmă, cuie). Firma Dan Steel deține fostul combinat „Laminorul” din Beclean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.