Forumul Democrat German îl susține pe Klaus Iohannis la prezidențiale

Conferinta ACL

FDG

Prezenți azi, 7 noiembrie, la o conferință de presă desfășurată la sediul ACL, președintele și vicepreședintele Organizației Județene a Forumului Democrat German (FDG) Satu Mare, Ioan Leitner, respectiv Ștefan Reisler, au declarat că FDG-ul îl susține pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie.
Alături de cei doi lideri ai FDG Satu Mare, la întâlnirea cu presa au participat și co-președinții ACL, Petre Mureșan și Romeo Nicoară.
„Noi considerăm că un președinte este persoana care reprezintă țara atât în interior cât și în străinătate. Noi îl cunoaștem pe domnul Iohannis de 15 ani. Este un om onest, respectat atât în țară cât și în străinătate. Facem un apel tuturor oamenilor buni să meargă la vot, să avem un președinte bun”, a declarat Leitner.
În luarea de cuvânt, vicepreședintele FDG Satu Mare, Ștefan Reisler, a declarat că FDG îl susține pe Klaus Iohannis, pe fostul președinte al formațiunii politice „pentru calitățile sale și pentru că a făcut multe lucruri bune”.
Leitner a subliniat faptul că în prezent, FDG are în județ șapte primari, șapte viceprimari și peste 50 de aleși locali. În ceea ce privește etnicii germani din județ, numărul acestora se ridică la 5.130.
În cadrul aceleiași conferințe de presă, Petre Mureșan a subliniat câteva dintre argumentele pentru care, în opinia sa, „Victor Ponta nu poate, și nu are voie să câștige alegerile. Victor Ponta este un pericol pentru economia României, deoarece este incapabil de a prezenta un buget pentru 2015. De asemenea, este un pericol pentru orientarea pro-occidentală și pro-euroatlantică a României”, a declarat Mureșan.
În intervenția sa, Romeo Nicoară a declarat că „scorul obținut de Iohannis în Transilvania este încurajator și dătător de speranță pentru turul doi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.