Participanții la Eurotehnicus 2014, au efectuat o vizită la Aquastar Satu Mare

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Competiţia Eurotehnicus 2014 a fost iniţiată de Instituţia Prefectului în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ), Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) şi principalele asociaţii ale mediului de afaceri Asociaţia Economică Germano-Română (DRW) şi Camera Meşteşugarilor şi are ca obiectiv general creşterea atractivităţii profilelor tehnice ale sistemului de învăţământ sătmărean în rândul tinerei generaţii.

Azi, 6 noiembrie, echipajele participante la prima ediție a competiției au efectuat o vizită de studiu la Aquastar Satu Mare unde Marta Kajtar, inginer mecanic-şef a făcut o prezentare a ceea ce înseamnă tehnologia de ultimă generaţie în această bijuterie a turismului balnear şi de relaxare sătmărean. Vizita, urmată de o sesiune de recreere a elevilor, face parte din pachetul de premiere a participanților la competiție. Următoarea excursie de documentare va avea loc săptămâna viitoare la locația din Debrecen a National Instruments, o companie americană în domeniul nanotehnologiilor și microelectronicii.

Reamintim participanții la competiție: „Inovatiştii” de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini „UNIO” Satu Mare; „IGA Novation” de la Liceul Tehnologic „Ioniţă G. Andron” din Negreşti-Oaş; „Maniacii” de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei; „LED’S Do It” de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” din Satu Mare şi „Roboţeii” de la Colegiul Tehnic „Ion I. C. Brătianu” din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.