Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” a demarat două noi proiecte cu finanțare europeană

Elevi1

Elevi2

Elevi3

Azi, 6 noiembrie, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” a demarat două noi proiecte cu finanțare europeană prin programul „Erasmus+” și Fundația „EVZ”, Berlin (Germania). Lansarea oficială s-a făcut în prezența coordonatorilor de proiecte, profesorilor liceului și elevilor implicați în proiecte.
Finanțat de Uniunea Europeană prin programul „Erasmus+”, proiectul „Internațional High 5” are ca scop orientarea în carieră. Grupul țintă sunt elevi cu vârsta între 14-19 ani, de la șase școli partenere din Polonia, Lituania, Turcia, Grecia, Italia și România. Activitățile cuprinse în proiect se vor desfășura în perioada 2014-2016.
Fiecare țară implicată va fi reprezentată de un grup alcătuit din cinci elevi și trei profesori. Proiectul se adresează nu doar elevilor ci și profesorilor, cei din urmă fiind instruiți pentru a deveni mai buni formatori în orientarea profesională a elevilor. Bugetul prevăzut pentru Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, în calitate de școală parteneră, este de 39.425 euro. Menționăm că acest proiect are cel mai mare buget dintre toate proiectele derulate până în prezent, în cadrul acestui program. Coordonatorul acestui proiect este profesoara Rodica Moise.
Al doilea proiect, „Was heiβt hier Zigeuner ?”, este finanțat prin programul Europeans For Peace, de Fundația „EVZ” din Berlin, și are ca temă „Rromi și sinti (rromii din Germania) între romantizare și excludere”, într-o societate a majorității românești și germane. Proiectul are ca școli partenere Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” și I. B. Schulle Stuttgard (Germania), fiind al doilea proiect în parteneriat cu această școală. Activitățile din proiect se derulează pe parcursul anului școlar 2014-2015. Scopul proiectului este formarea în rândul tinerilor a unor valori și atitudini care să descurajeze concepțiile rasiale, pornind de la cunoașterea Holocaustului din cel de-al doilea război mondial.
În cadrul proiectului se vor derula ateliere de lucru pentru sensibilizarea elevilor pe tematica specifică. De asemenea, vor avea loc prezentări pe marginea valorilor culturale specifice etniei din partea unor referenți rromi. Una dintre activitățile din proiect presupune vizitarea Grădiniței Sociale a Fundației „Caritas” din Ardud. În luna mai, cu ocazia vizitei de lucru la Școala parteneră din Germania se va înregistra un CD, produs final al proiectului, ce va conține texte, interviuri, poezii și proză din timpul persecuțiilor naziste asupra rromilor. Fundalul muzical al CD-ului va fi înregistrat în Satu Mare în colaborare cu muzicieni aparținători ai etniei rrome. Bugetul proiectului este de 15.600 euro. Coordonatorul acestui proiect este profesoara Angela Doboș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.