ACL îl reclamă pe Dorel Coica la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

ACL

Copreședintele organizației de tineret a ACL Satu Mare, Adrian Cozma, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 6 noiembrie, că va depune, în numele alianței pe care o reprezintă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva primarului reședință de județ, Dorel Coica. Motivul plângerii este o declarație făcută de primar într-o emisiune de la un post de televiziune local, în cadrul căreia l-ar fi numit „nazist” pe Klaus Iohannis.
Alături de Cozma, la conferința de presă au mai participat și cel de-al doilea copreședinte al organizației de tineret a ACL Satu Mare, Victor Cernea, respectiv vicepreședintele PDL, Anamaria Pintea.
„Primarul, reprezentant al comunității, a adus o jignire gravă, a făcut o declarație iresponsabilă față de candidatul ACL Klaus Iohannis, numindu-l pe acesta nazist. Astăzi o să trimit o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării deoarece astfel de demeresuri sunt intolerabile”, a declarat Cozma.
Adrian Cozma a declarat că așteaptă o reacție promptă din partea CNCD, deoarece sancțiunile în asemenea cazuri pot ajunge până la suma de 100.000 lei.
În luarea de cuvânt, Cernea a îndemnat tinerii să nu-și piardă încrederea și să meargă la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.